Cast

Joyce de Ruiter

De documentaire Stilte in de Nacht vertelt het verhaal van de 36-jarige Joyce. Op haar zestiende kwam, net als bij haar broer, de diagnose het Ushersyndroom. Het feit dat ze al als baby slechthorend was en haar zicht steeds meer achteruitging viel toen op z’n plaats.

Hoewel artsen geen hoop konden geven op een behandeling in de toekomst en zelfs een arts tegen haar zei dat ze niet van waarde zal zijn in de maatschappij, besloot Joyce om niet stil te zitten en af te wachten totdat het licht echt uitging. Na het afronden van haar middelbare school is ze aan de HBO-opleiding Visual Marketing begonnen. Ze haalde alles uit het leven, vond de liefde van haar leven en stichtte met hem een gezin. Haar grootste doel in het leven is van waarde zijn voor anderen én een behandeling voor alle mensen met het Ushersyndroom.

Nikki de Punder

Nikki is vijftien jaar en weet al vanaf dat zij een kleuter was dat ze het Ushersyndroom heeft. Sinds kort heeft ze dit ook voor het eerst aan haar vrienden verteld. Haar grootste passie is paardrijden en haar droom is dat ze later mag meedoen aan de Olympische- of Paralympische spelen. In de documentaire maakt zij kennis met Joyce. Voor het eerst ontmoet zij iemand die dezelfde diagnose heeft gekregen als zijzelf.