In een leeg theater, maar toch veel publiek

Terwijl wij alle cameratassen en statieven in de kleine Volkswagen UP proppen, vragen we ons af of we nu écht alles hebben. Na maanden voorbereiden, script schrijven, Joyce platbellen met vragen en veel zenuwen, is het nu tijd voor de eerste draaidag van onze documentaire Stilte in de nacht. Al in maart hebben we Joyce benaderd met de grote vraag of ze met ons dit avontuur zou willen aangaan, niet wetend dat het coronavirus het ons nog moeilijk kan maken.

In de auto checkt Milou nog een keer of we alle SD-kaartjes hebben, we hebben maar één kans om deze avond goed te filmen. Want niemand weet wanneer de volgende keer is dat Joyce in het theater staat. Met een goedgevulde chocoladebox komen we bij Joyce aan. Met daarbij een lief kaartje. ”Op sommige momenten zal het een emotionele roller coaster voor je worden, daarom genoeg chocola”, luidt het kaartje. Joyce haar motto is namelijk: Chocolade helpt altijd!

”Op sommige momenten zal het een emotionele roller coaster voor je worden, daarom genoeg chocola”

Ook de moeder van Joyce wordt enthousiast voor de chocolade. ”Welke nemen we mee voor de terugreis?”, vraagt ze. Voor het eerst in zes maanden weer onderweg naar het theater.

Theater de Peeriscoop in Gorinchem is een bezoek waard. Het interieur in de ontvangstzaal is adembenemend en het heet je gelijk welkom. Na een grote doorloop is het tijd om het publiek de zaal in te laten, maar meer dan tien man is het niet. De lezing vindt namelijk online thuis. Met ruim 500 theatergasten staat Joyce voor het eerst in zes maanden in het theater, maar het oogt alsof ze niet anders gewend is.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *