STEUN ONS


Na een maand crowdfunden is onze crowdfunding via CineCrowd afgelopen. We hebben een prachtig bedrag van 8700 euro opgehaald, waarvan we 15% doneren aan Stichting Ushersyndroom. Met het geweldige bedrag kunnen wij de film mooie nabewerkingen geven en een podium in een theater. Dank voor alle support!

Mocht je ons nog willen steunen, dat kan. Mail naar: info@stilteindenacht.nl

STEUN ONS VIA CINECROWD

Word je liever doof óf blind? Joyce de Ruiter (36) heeft die keuze niet en wordt het allebei.

Over de film

Joyce de Ruiter leeft al 20 jaar met de wetenschap dat haar wereld op een dag stil en donker zal zijn. Toen ze zestien jaar was kwam voor haar, net zoals voor haar broer, de keiharde diagnose: Ushersyndroom. Het Ushersyndroom is een zeldzame erfelijke aandoening met een progressief karakter. Haar weg naar acceptatie ging gepaard met drie burn-outs, maar nu gebruikt ze de diagnose juist als haar kracht, geeft ze lezingen en is ze een inspiratiebron voor velen.

Wat is het Ushersyndroom?

Het Ushersyndroom is een zeldzame erfelijke aandoening waarbij kinderen doof of slechthorend geboren worden en naast nachtblindheid ook verlies van zicht ervaren. Uiteindelijk worden mensen met het Ushersyndroom doof én blind. Over de hele wereld leven er 400.000 mensen met dit syndroom, waarvan 1.000 in Nederland.

(bron: Stichting Ushersyndroom)

Waarom vertellen we dit verhaal?

Ons viel het op dat niemand, aan wie wij vertelden over het Ushersyndroom, ooit hiervan gehoord had. Voor ons, als documentairemakers, is beeld en geluid ons leven. Daarom kunnen wij het ons ook niet voorstellen hoe het zou zijn als je dit niet meer kan ervaren. Wij vinden daarom dat hier meer erkenning voor moet komen en in het bijzonder het verhaal van Joyce. Zij laat namelijk zien dat je ondanks een grote verandering nog steeds positief in het leven kan staan. Ook al is er op dit moment nog geen behandeling mogelijk, er zijn in de afgelopen jaren wel vooruitgangen geboekt. Daarom schenken wij 15% van onze Crowdfunding aan Stichting Ushersyndroom, die zich inzet om onderzoeksprojecten naar een behandeling van het Ushersyndroom te kunnen financieren. Wij willen op deze manier ons steentje bijdragen aan de toekomst van iedereen voor wie hun wereld donker en stil wordt.

Steun ons én Stichting Ushersyndroom

Om deze bijzondere documentaire te realiseren hebben we jullie hulp nodig. Want om deze documentaire net zo bijzonder te maken als Joyce haar verhaal hebben we geld nodig. Met dit geld kunnen we het beste resultaat bereiken. Met jouw donatie steun je niet alleen de totstandkoming van de documentaire, maar ook Stichting Ushersyndroom. Als bedankje zullen wij onder de donateurs ook rewards verloten zoals o.a. een gesigneerd boek van Joyce en een (online) Q&A met ons als makers.

Volg de ontwikkelingen

Je kan op de hoogte blijven door onze Facebook- en gelijknamige Instagrampagina Stilte in de Nacht te volgen. Via onze website, www.stilteindenacht.nl kun je meer over onze documentaire lezen. Bij vragen en voor eventuele samenwerkingen kan je altijd contact met ons opnemen via: info@stilteindenacht.nl

STEUN ONS VIA CINECROWD